INSPIRACJE / Przepisy / 2 kwietnia 2020

Zupa z pieczonej papryki

Składniki (4 porcje):

  • 3 papryki czerwone
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżeczki pesto z bazylii
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Przyprawy: papryka wędzona, sól himalajska, pieprz czarny

Przygotowanie:

  1. Nastaw piekarnik na 200 st. Paprykę przekrój na pół i wydrąż środek. Cebulę pokrój w piórka.
  2.  Pokrojone warzywa połóż na blaszce do pieczenia, skrop oliwą z oliwek i posyp obficie papryką wędzoną. Piecz około 20 minut. Po przestudzeniu obierz paprykę ze skórki.
  3. Upieczone warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem, dodaj pomidory z puszki, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj 15-20 minut.
  4. Podawaj z łyżeczką bazyliowego pesto.

 

Energia Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 575 kcal 17,3 g 28,6 g 56,1 g 15,6 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami