Składniki:
- 200 g piersi z kurczaka
- 50 g sałatki z czerwonej kapusty lub sałaty
- 3 łyżki serka homogenizowanego naturalnego (60g)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 2 tortille pełnoziarniste
- Czubryca czerwona, papryka słodka i chilli
Przygotowanie:
Kurczaka pokrój, dopraw przyprawami i podsmaż na patelni na maśle klarowanym. Z serka zrób sos czosnkowy – dodaj czosnek w proszku, cebulę suszoną, sól i pieprz. Tortille podgrzej na patelni, posmaruj sosem czosnkowym. Wyłóż na każdą tortillę kurczaka oraz po połowie sałatki z kapusty, dopraw koncentratem pomidorowym i zwiń jak meksykańskie buritto.
Waga | kalorie | Białko | Węglowodany | Tłuszcz | Błonnik | |
W 100 g | 100 g | 160 kcal | 12,9 g | 16,0 g | 4,6 g | 1,8 g |
Całość | 467g | 746 kcal | 60,2 g | 74,7 g | 21,4 g | 8,6 g |