INSPIRACJE / Przepisy / 24 marca 2020

Tofu z makaronem, szpinakiem i pesto

Jeżeli cenisz w kuchni smak oraz zdrowe składniki, a przy tym nie lubisz godzinami stać przy garnkach ten przepis jet właśnie dla Ciebie 🙂

Składniki (1 porcja):

  • 90 g tofu wędzonego
  • 100 g szpinaku świeżego
  • 2 łyżeczki czerwonego pesto
  • 50 g makaronu pełnoziarnistego tagiatelle
  • 1 łyżeczka masła klarowanego lub oleju kokosowego
  • 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej al’dente.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy lub masło klarowane i podsmaż pokrojony drobno czosnek, świeży szpinak oraz pokrojone w kostkę tofu.
  3. Do zawartości patelni dodaj ugotowany makaron, pesto i płatki drożdżowe. Podsmaż przez chwilę.
  4. Wyłóż na talerz i posyp świeżą natką pietruszki. Gotowe 🙂

 

Kalorie Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 542 kcal 29,9g 26,6g 40,8g 8,2g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami