Jeżeli cenisz w kuchni smak oraz zdrowe składniki, a przy tym nie lubisz godzinami stać przy garnkach ten przepis jet właśnie dla Ciebie 🙂
Składniki (1 porcja):
- 90 g tofu wędzonego
- 100 g szpinaku świeżego
- 2 łyżeczki czerwonego pesto
- 50 g makaronu pełnoziarnistego tagiatelle
- 1 łyżeczka masła klarowanego lub oleju kokosowego
- 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, najlepiej al’dente.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy lub masło klarowane i podsmaż pokrojony drobno czosnek, świeży szpinak oraz pokrojone w kostkę tofu.
- Do zawartości patelni dodaj ugotowany makaron, pesto i płatki drożdżowe. Podsmaż przez chwilę.
- Wyłóż na talerz i posyp świeżą natką pietruszki. Gotowe 🙂
Kalorie | Białko | Tłuszcze | Węglowodany | Błonnik | |
Całość | 542 kcal | 29,9g | 26,6g | 40,8g | 8,2g |