INSPIRACJE / Przepisy / 21 marca 2020

Tatar z łososia

Bogactwo kwasów omega-3!

Składniki (5 porcji):

  • łosoś 0,6 kg
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • sok z limonki 3 łyżki
  • miód 1 łyżeczka
  • musztarda dijon 1 łyżka
  • koperek 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka

Przygotowanie:

Łososia pokrój w drobną kostkę i przypraw. Zmieszaj sok z cytryny, limonki, miód, musztardę, koperek, bazylię i oliwę. W zalewie wymieszaj pokrojoną rybę. Odstaw na 30 minut, aż ryba się zamarynuje. Podaj z sałatą.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami