INSPIRACJE / Przepisy / 18 marca 2020

Szybka zupa fasolowa

Szybka zupa fasolowa

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 2 szklanki wody
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę oraz  czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na łyżeczce masła klarowanego. 2 szklanki wody wlej do garnka dodaj zawartość patelni oraz pokrojoną w kostkę paprykę, posiekana natkę pietruszki, odcedzoną z puszki fasolę oraz przyprawy. Gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj bulion oraz przecier pomidorowy. Doprawić wszystko do smaku.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami