INSPIRACJE / Przepisy / 18 marca 2020

Smalec z białej fasoli

Przepyszny smalec z białej fasoli. Prawdziwy rarytas w kuchni wegetariańskiej. Danie które swym smakiem pozytywnie zaskoczy wielbicieli tradycyjnej wersji !

Składniki:

  • 2 szk. suchej fasoli  (namoczyć przez noc)
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jabłko
  • 1 duża łyżka majeranku lub więcej
  • sól & pieprz

Składniki na SKWARKI:

  • 4-5 łyżek ugotowanej kaszy gryczanej i podprażonej w piekarniku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól & pieprz
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki

Przygotowanie:

Fasole ugotować i przecisnąć przez praskę, ja tłukę ja tłuczkiem do ziemniaków. Cebulkę i jabłko prużymy na patelni  do momentu aż jabłko się rozpadnie. Przestudzone dodajemy do zimnej fasoli i mieszamy. Uprażoną kasze w piekarniku, wsypujemy do fasoli. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pasta jest doskonała na zimno jak i na ciepło, jako dodatek do pieczywa jak i jako dip do grillowanych warzyw.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami