Truskawki, awokado i sos tahini 🙂 zakochasz się w tym połączeniu 😀
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie miksu sałat z roszponką i rukolą
- 1 awokado
- 250 g truskawek
- 1/2 granatu
- opcjonalnie sałatkę można posypać orzechami
SOS TAHINI:
- 2 łyżka pasty tahini (pasta ze zmiksowanych ziaren sezamu)
- 3 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Mieszankę sałat wyłożyć na 2 płaskie talerze. Dodać obrane i pokrojone awokado, pokrojone na ćwiartki truskawki oraz ziarenka wyłuskane z owocu granatu.
- Składniki sosu tahini wymieszać w miseczce i polać po sałatce.
MASA | KALORIE | BIAŁKO | TŁUSZCZ | WĘGLOWODANY | BŁONNIK | |
CAŁOŚĆ: | 667 g | 582 kcal | 11,1 g | 35,2 g | 63,3 g | 15,3 g |
W 100G: | 8kcal | 16g | 5,2g | 9,5g | 3g |