INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Sałatka z cieciorką i indykiem

Sałatkę możesz wykonać w wersji vege, zamiast indyka wybierz upieczonego batata lub dynię hokkaido 🙂

Również świetnie sprawdzi się dodatek świeżych listków szpinaku baby.

Składniki:

  • 100 g cieciorki
  • 100g pieczonego indyka
  • 2-3 plastry suszonych pomidorów w oleju
  • 10 czarnych oliwek
  • 1 por
  • 1 duży ogórek kiszony

Przygotowanie:

Cieciorkę ugotować do miękkości. Upieczony wcześniej kawałek piersi indyka pokroić w drobną kostkę. Pozostałe składniki również drobno pokroić. Całość wymieszać i gotowe.

 

Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Kalorie
Całość 490g 455,6g 19,4g 84,7g 23,4g 665 kcal
dla 100g 100g 9,3g 4,0g 17,3g 4,8g 134 kcal

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami