Sałatkę możesz wykonać w wersji vege, zamiast indyka wybierz upieczonego batata lub dynię hokkaido 🙂
Również świetnie sprawdzi się dodatek świeżych listków szpinaku baby.
Składniki:
- 100 g cieciorki
- 100g pieczonego indyka
- 2-3 plastry suszonych pomidorów w oleju
- 10 czarnych oliwek
- 1 por
- 1 duży ogórek kiszony
Przygotowanie:
Cieciorkę ugotować do miękkości. Upieczony wcześniej kawałek piersi indyka pokroić w drobną kostkę. Pozostałe składniki również drobno pokroić. Całość wymieszać i gotowe.
Waga | Białko | Tłuszcz | Węglowodany | Błonnik | Kalorie | |
Całość | 490g | 455,6g | 19,4g | 84,7g | 23,4g | 665 kcal |
dla 100g | 100g | 9,3g | 4,0g | 17,3g | 4,8g | 134 kcal |