Szybka kolacja, idealna kiedy brakuje Ci czasu na coś wymyślnego 🙂
Składniki:
- 2 duże garści rukoli(30g-8 kcal)
- 100 g sera typu feta(100g-260 kcal)
- 3 pomidory(510g-97 kcal)
- Garść nasion słonecznika(15g-86 kcal)
- Pestki dyni(10g-56 kcal)
- 2 łyżki oliwy z oliwek(20g-176 kcal)
Przygotowanie:
Umytą i osuszoną rukolę ułożyć na płaskim talerzu. Na rukoli ułożyć drobno pokrojone kostki fety i pokrojone w kostkę pomidory. Przygotowaną sałatkę posypać prażonymi pestkami dyni i słonecznika. Skropić oliwą z oliwek.
MASA | ENERGIA | BIAŁKO | TŁUSZCZ | WĘGLOWODANY | BŁONNIK |
685g | 683 kcal |
26,9g | 54,1g | 21,6g | 8g |