INSPIRACJE / Przepisy / 21 marca 2020

Sałatka Paryżanka

Wyjątkowe połączenie soczystej gruszki, chrupiących orzechów i aromatycznego koziego sera! Mniam 🙂

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki (200g-42 kcal)
  • 2 gruszki (260g-148 kcal)
  • 50 g sera koziego (50g-84 kcal)
  • mała garść orzechów włoskich (25g-164 kcal)
  • 2 łyżeczki miodu (24g-78 kcal)
  • 2 łyżeczki musztardy (20g-19 kcal)
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron (20g-166 kcal)

Przygotowanie:

Roszponkę opłukać i przełożyć do półmiska. Na sałatkę ułożyć obrane i pokrojone w plasterki gruszki. Posypać rozdrobnionym serem. Z oleju, musztardy i miodu przygotować jednolity sos i polać nim całość. Tak przygotowaną sałatkę posypać posiekanymi orzechami. Podawać z bagietką pełnoziarnistą lub grzankami.

 

MASA ENERGIA BIAŁKO TŁUSZCZ WĘGLOWODANY BŁONNIK
611g 742 kcal
14,2g 42,6g 83,5g 13,8g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami