INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Składniki:

  • szpinak świeży 300 g
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • jaja 4 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól/pieprz/gałka muszkatołowa szczypta
  • serek Bieluch light 300 g
  • chrzan tarty 1 łyżka
  • wędzony łosoś plastry 140 g

 

Sposób przygotowania:

1.Szpinak zredukuj na rozgrzanym oleju kokosowym i odstaw do wystudzenia.

2.Do zimnego szpinaku dodaj żółtka i dokładnie zblenduj

3.Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.

4.Masę wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5.Piecz w 180 stopniach ok 15 minut.

6.Wyjmij z pieca i wystudź.

7.Do serka dodaj chrzan, wymieszaj i posmaruj nim ostudzone ciasto szpinakowe.

8.Wzdłuż krótszego bloku ułóż plastry wędzonego łososia.

9.Całość zawiń w roladę.

10.Owiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na kilka godzin.

11.Przed podaniem pokrój w plastry i posyp koperkiem.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami