INSPIRACJE / Przepisy / 18 marca 2020

Pralinki Rafaello

Ekspresowy deser o aksamitnym smaku. Sycący, a do tego bardzo, bardzo słodki – jest obłędnie pyszny. Zaskoczycie się, jak w takiej wersji może smakować biała fasola 😉

Składniki:

  • puszka białej fasoli (wypłukanej z zalewy)
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 0,5 szklanki mleka roślinnego np.migdałowego
  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • blanszowane migdały
  • 0,5 szklanki wiórków koksowych do obtoczenia pralin (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blendujemy razem.

Następnie lepimy kulki, do środka „wrzucamy” migdałka i obtaczamy w wiórkach koksowych.

GOTOWE !

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami