Pizza wcale nie musi być niezdrowa! Wystarczy trochę pomysłowości i można zamienić ją w całkiem fit danie 😉 Przetestuj i przekonaj się sam 😉
Składniki:
- 240g fasoli (może być biała fasola z puszki)
- 2 jajka
- cebula
- ząbek czosnku
- 34g siemienia lnianego (3 łyżeczki)
- 60g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz, oregano
Składniki na farsz:
- 50g zmielonego szpinaku
- 100ml jogurtu naturalnego
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w kosteczkę, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę.
Do miski wrzucamy cebulkę, czosnek, jajka, fasolę po odsączeniu z zalewy, siemię lniane i przyprawy.
Wszystko porządnie miksujemy blenderem i wylewamy do silikonowej formy.
Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut.
Waga | B | T | W | Bł | Energia | |
wszystkie produkty: | 710 g | 45,0 g | 29,8 g | 125,8 g | 12,7 g | 930 kcal |
dla 100g: | 100 g | 6,3 g | 4,2 g | 17,7 g | 1,8 g | 131 kcal |