INSPIRACJE / Przepisy / 21 marca 2020

Pizza na brokułowym spodzie z otrębami i mozzarellą

Pizza bezglutenowa 🙂

 

Składniki na ciasto

  • mała kulka mozzarelli
  • 1 jajko
  • 1 mały brokuł
  • 7 łyżek otrąb owsianych

Dodatki:

  • pomidory krojone 1 karton
  • 8-9 pieczarek
  • oliwki
  • parmezan
  • kilka listków bazylii
  • przyprawy (oregano, bazylia, tymianek, suszony czosnek)
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Brokuł ugotować, ubić go ubijaczką do ziemniaków, następnie jak trochę ostygnie dodać mozzarellę, jajko, otręby oraz przyprawy, ułożyć na blachę i piec ok 20-25 minut w temperaturze 200 stopni, aż zacznie się przyrumieniać. Pomidory wymieszać ze wszystkimi przyprawami, solą i pieprzem, pieczarki poddusić chwilę z przyprawami, pokroić oliwki i parmezan, dodatki ułożyć na upieczonej pizzy i zapiekać.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami