Pizza bezglutenowa 🙂
Składniki na ciasto
- mała kulka mozzarelli
- 1 jajko
- 1 mały brokuł
- 7 łyżek otrąb owsianych
Dodatki:
- pomidory krojone 1 karton
- 8-9 pieczarek
- oliwki
- parmezan
- kilka listków bazylii
- przyprawy (oregano, bazylia, tymianek, suszony czosnek)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Brokuł ugotować, ubić go ubijaczką do ziemniaków, następnie jak trochę ostygnie dodać mozzarellę, jajko, otręby oraz przyprawy, ułożyć na blachę i piec ok 20-25 minut w temperaturze 200 stopni, aż zacznie się przyrumieniać. Pomidory wymieszać ze wszystkimi przyprawami, solą i pieprzem, pieczarki poddusić chwilę z przyprawami, pokroić oliwki i parmezan, dodatki ułożyć na upieczonej pizzy i zapiekać.