INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Pieguski domowe z czekoladą

A może ciasteczko? 🙂

Składniki:

  • 5 łyżek zmielonych nasion babki płesznik
  • 80 g oleju kokosowego
  • 2 białka
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • około 200 ml wody
  • ekstrakt waniliowy
  • gorzka czekolada

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki, a następnie dodajemy pokrojoną w drobne cząsteczki czekoladę. Ciasto nabieramy na łyżkę, robimy „kulkę” spłaszczamy i wykładamy na blaszkę z przygotowanym papierem do pieczenia. Pieczemy 190 stopniach około 12 minut. Smacznego 🙂

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami