INSPIRACJE / Przepisy / 18 marca 2020

Pasztet z fasoli i ciecierzycy

Pasztet z fasoli i ciecierzycy

Składniki:

  • ½ szklanki fasoli czarnej suchej
  • ½ szklanki ciecierzycy suchej
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ średniego selera
  • Cebula
  • ½ szklanki płatków owsianych lub żytnich
  • 2 jajka
  • sól pieprz i pieprz zielony w ziarnach
  • zioła: majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa, imbir

Fasolę i ciecierzycę moczymy przez noc, a rano gotujemy do momentu aż wchłonie się woda. W garnku gotujemy warzywa z przyprawami tak żeby na dnie zostało tylko trochę wody. W tym czasie płatki zalewamy gorącą wodą i czekamy aż wchłoną wodę. Gdy składniki są gotowe, mielimy wszystkie z jajkiem. Możemy spróbować i w ewentualnie doprawić.  Formę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy masę. Pieczemy 40-60 min. w temperaturze 200 stopni (aż wierzch będzie brązowy). Smakuje wspaniale zarówno na ciepło jak i na zimno 😉

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami