INSPIRACJE / Przepisy / 2 kwietnia 2020

Pasta z wędzonego tofu

Składniki:

  • 180 g tofu wędzonego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 kiszone ogórki pokrojone w małą kostkę
  • 4 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
  • 2 łyżki jogurtu gęstego naturalnego
  • 1 szalotka drobno pokrojona
  • 2 łyżeczki musztardy łagodnej
  • Przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Tofu rozdrobnij widelcem i wymieszaj z musztardą oraz jogurtem oraz drobno pokrojonym jajkiem. Ugnieć na pastę.
  2. Do pasty dodaj szczypiorek, szalotkę i kiszonego ogórka. Wszystko dobrze wymieszaj.
  3. Pastę możesz podawać razem z chlebem gryczanym 🙂 Przepis TUTAJ:

Chleb z kaszy gryczanej

Energia Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 524 g 46,7 g 29,6 g 17,1 g 1,7 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami