INSPIRACJE / Przepisy / 3 kwietnia 2020

Pasta z pomidorów świeżych z dodatkiem pomidorów suszonych.

Podwójnie pomidorowy krem 🙂

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 4 plastry suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • garść natki z pietruszki świeżej
  • garść bazylii
  • 2 łyżeczki masła klarowanego
  • przyprawy: sól, pieprz cayenne, tymianek, majeranek
  • opcjonalnie: 2 łyżeczki sezamu

Przygotowanie:

Świeże pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na cząstki i wrzucamy do garnka z odrobiną wody. Pokrojoną cebulę i czosnek dusimy na maśle , jak cebula zmięknie dajemy do garnka z pomidorami. Dorzucamy pomidory suszone, marchewki, natkę, bazylię i wszystko gotujemy, a następnie blendujemy. Na koniec dodajemy przyprawy. Można posypać sezamem 🙂

 

Energia Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 440 kcal 12,6 g 22,6 g 41,6 g 13,3 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami