INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Omlet z zielonym groszkiem

Omlet z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki orkiszowej
  • 1 szklanka groszku (może być konserwowy)
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Groszek podsmażamy na rozgrzanym maśle. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z żółtkami i mąką. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałą masę wylewamy na patelnię i smażymy na złoto z obu stron. Posypujemy posiekaną pietruszką.

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 249 20,9g 17,4g 10,6g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami