INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Omlet z płatkami owsianymi

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka otrębów
  • cynamon
  • sezonowe owoce, np. 100g truskawek

Wykonanie:

Jajka rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka. Białka ubijamy i mieszamy z żółtkami, płatkami owsianymi, otrębami, cynamonem. Wylewamy na rozgrzana patelnię i smażymy na złoty kolor. Podajemy z owocami.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 320 19,1g 31,2g 13,2g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami