INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Omlet z dodatkiem szpinaku

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki orkiszowej
  • 1/2 małej cebuli
  • garść liści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy masło. Siekamy i podsmażamy cebulę, dodajemy szpinak i zmiażdżony czosnek. Dusimy wszystko przez chwilę na patelni. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem na sztywna pianę. Żółtka, mąkę i ubite białka mieszamy ze sobą i wylewamy na patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy ze świeżym pomidorem.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 192 15,4g 9,2g 1,4g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami