INSPIRACJE / Przepisy / 1 kwietnia 2020

Majonez fasolowy

Majonez fasolowy

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1,5-2 łyżeczki musztardy łagodnej
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, do smaku)

 

Przygotowanie:

Fasolę w zalewie lekko podgrzewamy, odsączamy (zachowując trochę wody gdyby majonez okazał się za gęsty). Przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sok z cytryny, musztardę, przyprawy i całość miksujemy. Kiedy nasz majonez będzie już miał gładką konsystencję, dolewamy powoli olej i miksujemy dalej. Ostudzoną masę przelewamy do słoika lub dodajemy do sałatki warzywnej.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami