INSPIRACJE / Przepisy / 2 grudnia 2019

KURCZAK W SALSIE POMIDOROWEJ z imbirem

KURCZAK W SALSIE POMIDOROWEJ

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka pojedynczy ok. 200g (198 kcal)
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów z puszki 400g (140 kcal)
  • ½ czerwonej papryki (32 kcal)
  • ½ małej cebuli (8 kcal)
  • 1 duża łyżka masła (45 kcal)
  • 1 płaska łyżeczka imbiru w proszku
  • sól, pieprz, koper

 

Przygotowanie:

W garnku lub na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Mieszamy chwilę i dodajemy pokrojonego w paski kurczaka, sól, pieprz oraz imbir w proszku. Gdy kurczak będzie już podsmażony dodajemy pomidory i pokrojoną w kostkę paprykę. Mieszamy. Przykrywamy pokrywką i dusimy 2-3 minuty. Gotujemy, aby odparowała woda z pomidorów. Pod koniec dodajemy koper i gotujemy jeszcze chwilę.

Waga Energia Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 782,5 g 60 kcal 6,4 g 19,2 g 27,2 g 3,2 g
Porcja 100 g 470 kcal 50,4 g 2,5 g 3,5 g 0,4 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami