INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

KURCZAK DUSZONY Z PIECZARKAMI

KURCZAK DUSZONY Z PIECZARKAMI

Składniki:

  • pierś z kurczaka (150g)
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek (lub namoczonych grzybów leśnych)
  • sól, pieprz, 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

Kurczaka posypać posiekanym czosnkiem, odrobinę posolić i pokroić na kawałki. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę, następnie podsmażamy na maśle klarowanym, aż nabierze złotego koloru, dodajemy pokrojone pieczarki, delikatnie solimy i dusimy ok. 20 minut, gdy pieczarki będą już gotowe dodajemy kurczaka i dusimy jeszcze około 20 minut.

Waga Kalorie Białko Węglowodany Tłuszcz Błonnik
W 100 g 100 g 62 kcal 11,6 g 2,8 g 0,8 g 1,0 g
Całość 410 g 254 kcal 47,5 g 11,4 g 3,4 g 4,0 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami