Składniki:
- 300 g kalafiora
- biała część pora
- 300 g piersi z indyka
- 1 papryczka chilli
- 1 mały kawałek świeżego obranego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- natka pietruszki
- Przyprawy: curry, pieprz, sól
Przygotowanie:
- Pierś z indyka pokój w kostkę i przypraw curry, pieprzem i solą.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim drobno posiekaną papryczkę chilli, imbir, czosnek i pora. Następnie dodaj przyprawione kawałki indyka. Wszystko razem podsmaż.
- Kalafior podziel na drobniejsze cząsteczki i podgotuj około 5 minut we wrzącej wodzie. Następnie rozdrobnij kalafior widelcem na drobną „kaszę”.
- Podawaj kalafior razem z indykiem, posyp obficie świeżą natką pietruszki.
Energia | Białko | Tłuszcze | Węglowodany | Błonnik | |
Całość | 558 kcal | 76,5 g | 14,5 g | 25,2 g | 12,0 g |