INSPIRACJE / Przepisy / 2 kwietnia 2020

Kurczak curry z kalafiorem

Składniki:

  • 300 g kalafiora
  • biała część pora
  • 300 g piersi z indyka
  • 1 papryczka chilli
  • 1 mały kawałek świeżego obranego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
  • natka pietruszki
  • Przyprawy: curry, pieprz, sól

Przygotowanie:

  1. Pierś z indyka pokój w kostkę i przypraw curry, pieprzem i solą.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim drobno posiekaną papryczkę chilli, imbir, czosnek i pora. Następnie dodaj przyprawione kawałki indyka. Wszystko razem podsmaż.
  3. Kalafior podziel na drobniejsze cząsteczki i podgotuj około 5 minut we wrzącej wodzie. Następnie rozdrobnij kalafior widelcem na drobną „kaszę”.
  4. Podawaj kalafior razem z indykiem, posyp obficie świeżą natką pietruszki.

 

Energia Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 558 kcal 76,5 g 14,5 g 25,2 g 12,0 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami