Składniki (2-3 porcje):
- 150g słodkich śliwek
- 1 jajko
- Ser biały twarogowy (200g)
- Pieczywo razowe 140g (4-6 kromek)
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- Cukier puder brzozowy – ksylitol
- Cynamon
Przygotowanie:
Ksylitol zmiksować na cukier puder. Jajko zmiksować z twarogiem, cukrem pudrem i cynamonem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim śliwki i zalać masą twarogową. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok.15 minut w temp.180 st.
Z pieczywa upiec grzanki, a na nich wyłożyć zapiekane śliwki z twarogiem.
MASA | ENERGIA | BIAŁKO | TŁUSZCZ | WĘGLOWODANY | BŁONNIK | |
CAŁOŚĆ | 528g | 713 kcal |
33,1g | 14,4g | 132,7g | 21g |
150 KCAL | 111g | —- | 7g | 3g | 27,9g | 4,4g |