INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Faszerowane papryki

Faszerowane papryki można zrobić na milion sposobów, wypróbuj Naszą wersję 🙂

Składniki na 1 porcję:

  • Papryka(230g-64 kcal)
  • 1 cebula(100g-40 kcal)
  • ¼ cukinii(150g-26 kcal)
  • Marchewka(45g-15 kcal)
  • Filet z kurczaka(100g-99 kcal)
  • 75 g ryżu pełnoziarnistego(258 kcal)
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego(6g-54 kcal)
  • ½ łyżeczki curry, ½ łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, pieprz, sól

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko. Marchew zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę, kurczaka i cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć razem z marchewką na oleju, dodając sól i pieprz. Na patelnię z kurczakiem i cebulą przełożyć ugotowany ryż, dodać przyprawy i wymieszać. Paprykę przekroić na pół i gotować na parze ok.10 minut, po czym wypełnić farszem. Całość przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku ok.7 minut.

 

  MASA ENERGIA BIAŁKO TŁUSZCZ WĘGLOWODANY BŁONNIK
CAŁOŚĆ 706 g
556 kcal
33,9 g
10,9 g
86,3 g
11,8 g
Porcja 190 g
—- 9,1 g
2,9 g
23,3 g
3,2 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami