Faszerowane papryki można zrobić na milion sposobów, wypróbuj Naszą wersję 🙂
Składniki na 1 porcję:
- Papryka(230g-64 kcal)
- 1 cebula(100g-40 kcal)
- ¼ cukinii(150g-26 kcal)
- Marchewka(45g-15 kcal)
- Filet z kurczaka(100g-99 kcal)
- 75 g ryżu pełnoziarnistego(258 kcal)
- 2 łyżeczki oleju kokosowego(6g-54 kcal)
- ½ łyżeczki curry, ½ łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, pieprz, sól
Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko. Marchew zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę, kurczaka i cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć razem z marchewką na oleju, dodając sól i pieprz. Na patelnię z kurczakiem i cebulą przełożyć ugotowany ryż, dodać przyprawy i wymieszać. Paprykę przekroić na pół i gotować na parze ok.10 minut, po czym wypełnić farszem. Całość przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku ok.7 minut.
MASA | ENERGIA | BIAŁKO | TŁUSZCZ | WĘGLOWODANY | BŁONNIK | |
CAŁOŚĆ | 706 g |
556 kcal |
33,9 g |
10,9 g |
86,3 g |
11,8 g |
Porcja | 190 g |
—- | 9,1 g |
2,9 g |
23,3 g |
3,2 g |