INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

FASOLKA PO BRETOŃSKU

SKŁADNIKI:

  • ½ kg fasoli białej Jaś
  • 1 duża cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 puszki pomidorów
  • pierś z kurczaka wędzona (300g)
  • Liść laurowy, ziele angielskie, oregano, tymianek

 

PRZYGOTOWANIE:

Fasolę moczymy na noc, gotujemy 2 godziny.  Podsmażamy czosnek z liściem, zielem, oregano, dodajemy pomidory.

W drugim garnku rumienimy cebulę i mięso i dodajemy całą resztę.

Gotujemy 30 minut.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz Błonnik
całość 2107 223,5g 342g 16g 82g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami