INSPIRACJE / Przepisy / 2 grudnia 2019

Domowa granola orzechowa

Domowa granola orzechowa

  • Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych
1/5 szklanki orzechów włoskich
1/5 szklanki orzechów nerkowca
garstka orzechów pekan
garstka śliwek suszonych
1 łyżeczka cynamonu + 2 łyżki miodu + 1/3 szklanki zaparzonej herbaty np. zielonej

Sposób przygotowania:

Do miski wsypać płatki owsiane, posiekane orzechy, pestki i cynamon, wymieszać wymieszać. Miód rozpuścić w herbacie, wymieszać i wlać do miski z płatkami. Wymieszać i wyłożyć na przygotowaną blaszkę z papierem do pieczenia. Rozłożyć równomiernie i posypać owocami suszonymi. Piec przez 15 min w 150 st., wymieszać i piec kolejne 10 min. Gotowe i ostudzone musli przesypujemy do słoika. Dodajemy 2-3 łyżki np. do jogurtu naturalnego na śniadanie.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami