INSPIRACJE / Przepisy / 3 kwietnia 2020

Czekoladowy mus z tofu

Dla prawdziwych czekoladoholików 🙂

Składniki (2 porcje):

  • 1 tofu naturalne (180g)
  • 2 łyżki kakao niskotłuszczowego
  • 3 łyżeczki ksylitolu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 banan
  • Do podania: 1 szklanka malin lub borówek

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki mus.
  2. Podajemy z malinami lub borówkami

 

Energia Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 450 kcal 29,8 g 9,6 g 64,7 g 10 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami