INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Cukiniowe spaghetti z tofu

Chcesz zjeść coś lekkiego niezależnie czy jesteś na diecie redukcyjnej czy nie? Pomysł na lekki makaron z cukinii zawsze się sprawdzi 🙂

Składniki:

  • 150g tofu
  • ½ cukinii
  • mała cebulka
  • ½ papryki
  • łyżka oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • nać pietruszki
  • 1/2 awokado
  • sól, pieprz, czubryca mielona

Przygotowanie:

Tofu odsączamy z zalewy i kroimy ok 0.5 cm w kostkę. Podsmażamy na patelni grillowej skropionej oliwą z każdej strony po ok 1 min. Cukinię za pomocą obieraczki do warzyw tniemy na długie wstążki i zalewamy wrzątkiem. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na pozostałej oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną paprykę. Następnie dokładamy cukinię i podsmażamy całość jeszcze przez ok 1 min. Doprawiamy przyprawami. Cukinię wykładamy na talerz, układamy kolejno: tofu i awokado oraz ulubione dodatki, posypujemy natka pietruszki.

 

  kcal Białko Węglowodany Tłuszcz
całość 470 24 g 19 g 33 g

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami