INSPIRACJE / Przepisy / 18 marca 2020

CIASTO POMARAŃCZOWO- MIGDAŁOWE

Ciasto pomarańczowo-migdałowe

Składniki:

  • 230g migdałów
  • 2 średnie pomarańcze
  • 180g ksylitolu
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Migdały zmiel na drobno.

Pomarańcze razem ze skórką gotuj około 0,5 godziny w garnku na małym ogniu podlewając odrobiną wody. Ostudzone pomarańcze zblenduj na gładką masę.

Ksylitol utrzyj z żółtkami, dodaj migdały i pomarańcze.

Białka ubij z odrobiną proszku do pieczenia. Następnie wszystko razem delikatnie wymieszaj.

Piecz 50 min w 180°C po 20 min, przykryj wierzch folią aluminiową.

 

Waga Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik Energia
Wszystkie produkty 1174 g 85,4 g 147,8 g 283,5 g 38,8 g 2350 kcal
Dla 100g: 100 g 7,3 g 12,6 g 24,1 g 3,3 g 200 kcal

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami