INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Bułki z twarogu

Składniki:

  • 1 kostka twarogu (250g)
  • 1 jajko
  • sól himalajska
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki otrębów pszennych
  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sezam, czarnuszka na wierzch

Przygotowanie:

Twaróg blendujemy z jajkiem, dodajemy całą resztę i mieszamy łyżką.
Mokrymi rękoma tworzymy  kule i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kulek nie rozpłaszczamy, ponieważ podczas pieczenia same się lekko rozleją na boki.
Posypujemy sezamem i czarnuszką.
Pieczemy w 190 stopniach bez termoobiegu przez 20-25 minut

Do bułeczek można dodać ulubionych dodatków (ziaren, owoców suszonych).
Pamiętaj, aby kuleczek nie rozpłaszczać, ponieważ same się rozleją podczas pieczenia.
Wybieraj jak najbardziej zbity i twardy twaróg.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami