INSPIRACJE / Przepisy / 19 marca 2020

Brukselka z orzechami

Składniki:

  • 50dag brukselki
  • 2-3 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych
  • sól, pieprz z młynka

Przygotowanie:

Brukselkę oczyścić i przeciąć na pół. Ugotować, a następnie przelać zimną wodą. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić czosnek i podsmażyć na złoty kolor. Zredukować ogień i dodać brukselkę, układając je przecięciem do dołu. Wsypać rozdrobnione orzechy. Doprawić solą. Warzywa wyłożyć na talerz. Posypać świeżym pieprzem.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami