INSPIRACJE / Przepisy / 26 marca 2020

Babeczki jajeczne

Babeczki jajeczne to doskonały pomysł na szybką i zdrową wersję przekąski. Można je wygodnie zabrać do pracy czy na wyjazd 🙂

 

Składniki:

  • 2 garście szpinaku (50g)
  • 4 pieczarki
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka mąki owsianej (20g)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Przyprawy: natka pietruszki suszona, sól, pieprz, czosnek, przyprawa z suszonymi pomidorami.

Przygotowanie:

  1. Nagrzej piekarnik do 200 st.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, następnie podsmaż na nim pokrojone drobno pieczarki oraz szpinak, tak aby odparowały nadmiar wody.
  3. Jajka wbij do miseczki dodaj mąkę oraz przyprawy i wymieszaj za pomocą miksera.
  4. Na spód foremek żaroodpornych (można też użyć foremek na muffinki) wyłóż szpinak z pieczarkami i zalej powstałą masą jajeczną.
  5. Piecz około 15-20 minut. Gotowe 🙂

 

Kalorie Białko Tłuszcze Węglowodany Błonnik
Całość 264 kcal 18,2 g 14,7 g 14,1 g 4,2 g

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Przybyszewskiego 99
Łódź

575 900 664 | kontakt@poradniawitaminka.pl


​Pobierz bezpłatny
E-book z przepisami